JVH hosting Kennisbank E-mail Hoe stel ik mijn e-mail in op een Android?

Hoe stel ik mijn e-mail in op een Android? Print

• 2

In deze handleiding zullen wij je uitleggen hoe je mail kan configureren op een Android toestel. In de uitleg zullen wij gebruik maken van het standaard mailprogramma van Android, we maken gebruik van Android versie 4.1.2 op een Samsung S3.

Zie ook de volgende handleidingen:

Stappenplan

1. Open het e-mailprogramma
  2. Voeg een nieuw account toe
  3. Inkomende mailserver instellen
  4. Uitgaande mailserver instellen
  5. Geef het account een naam

1. Open het e-mailprogramma

Allereerst moet je het e-mail programma openen. Als je dit hebt gedaan moet je via de ‘optie’s toets’ kiezen voor ‘instellingen’. Er opent dan een nieuw venster waar je het overzicht ziet van alle bestaande e-mail adressen.

2. Voeg een nieuw account toe

Klik op het plusje om een nieuw account toe te voegen, het onderstaande scherm zal verschijnen. Kies voor de optie links onderin ‘Handm. instellen’ (handmatig instellen).

Voeg een nieuw account toe

Voeg een nieuw account toe

3. Inkomende mailserver instellen

Vul vervolgens als gebruikersnaam het volledige mail adres in en het bijbehorende wachtwoord. Voor inkomende mailserver (IMAP-server) vul je jvh.email in. De overige velden hoeven niet ingevuld te worden.

4. Uitgaande mailserver instellen

Vervolgens dien je de uitgaande mailserver in te stellen. Hier vul je jvh.email in.

Het beveiligingstype dient ongewijzigd te blijven, wel zal poort nummer 465 moeten worden ingevuld. Inloggen verplicht moet worden ingeschakeld. Als gebruikersnaam vul je het volledige e-mail adres in en het bijbehorende wachtwoord. Klik vervolgens op volgende.

5. Geef het account een naam

Als het goed is krijg je nu nog de stap om het e-mail account een naam te geven. Wat je hier invult is geheel aan jezelf, dit heeft geen invloed op de werking van de mail.

Handige handleidingen per e-mailprogramma

Binnen de helpdeskcategorie e-mail tref je alle e-mailgerelateerde handleidingen aan. Voor de veelvoorkomende e-mailprogramma’s hebben wij een aparte handleiding ontwikkeld.