JVH hosting Kennisbank E-mail Hoe stel ik mijn e-mail in op Windows Mail?

Hoe stel ik mijn e-mail in op Windows Mail? Print

• 3

In deze handleiding leggen we je uit hoe je een e-mailadres instelt op het e-mailprogramma Windows Mail.

Bij het instellen van een e-mailadres kan je kortweg gebruik maken van twee protocollen (POP3 en IMAP). Beide protocollen hebben voor- en nadelen. In deze handleiding maken we gebruik van het protocol IMAP.

Stappenplan

1. E-mailadres aanmaken / wachtwoord wijzigen
  2. Start Windows Mail
  3. Instellen e-mailadres

1. E-mailadres aanmaken / wachtwoord wijzigen

Voordat je aan de slag kan gaan met het instellen van een e-mailadres dien je eerst in het bezit te zijn van de login gegevens. Deze gegevens kan je terugvinden in het controle paneel.

2. Start Windows Mail

Start het programma Windows Mail door op de Start knop te klikken en vervolgens “mail” in te toetsen. Klik vervolgens het programma Mail aan.

Start Windows Mail

Start Windows Mail

3. Instellen e-mailadres

Als je alle gegevens bij de hand hebt en tevens het e-mailprogramma gestart hebt op de computer ben je klaar om het e-mailadres daadwerkelijk in te stellen.

Bij het openen van het programma zie je het volgende scherm.

Nadat het e-mailprogramma is gestart kan je een account toevoegen

Nadat het e-mailprogramma is gestart kan je een account toevoegen

Klik op ‘Account toevoegen’ en vervolgens voor de optie ‘Geavanceerde configuratie’.

Kies in dit geval voor de optie ‘Geavanceerde configuratie’

Kies in dit geval voor de optie ‘Geavanceerde configuratie’

Klik vervolgens op ‘Internet-e-mail’ om door te gaan.

Binnen de geavanceerde configuratie heb je twee opties

Binnen de geavanceerde configuratie heb je twee opties

Nu zie je het volgende scherm. In dit scherm vul je alle benodigde velden in.

Hierna voer je de gegevens in van het e-mailadres

Hierna voer je de gegevens in van het e-mailadres

Hieronder volgt een beschrijving wat je waar dient in te voeren:

Waarde Omschrijving
E-mailadres Hier vul je het volledige e-mailadres in.
Gebruikersnaam Hier vul je het volledige e-mailadres in.
Wachtwoord Hier vul je het wachtwoord in van het e-mailadres.
Accountnaam Hier vul je een Accountnaam in, deze verschijnt in het overzicht (handig als je meerdere accounts/e-mailadressen gaat gebruiken).
Berichten verzenden met deze naam Hier vul je de naam van de afzender in (deze zien ontvangers in hun berichten).
Server voor inkomende e-mail jvh.email
Accounttype Kies hier voor de optie IMAP
Server voor uitgaande e-mail (SMTP) jvh.email
Uitgaande server vereist verificatie Deze optie vink je aan.
Dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken voor het verzenden van e-mail Deze optie vink je aan.
SSL vereisen voor inkomende e-mail Deze optie vink je aan.
SSL vereisen voor uitgaande e-mail Deze optie vink je aan.

Vervolgens klik je op ‘Aanmelden’.

Hierna voer je de gegevens in van het e-mailadres

Hierna voer je de gegevens in van het e-mailadres

Vervolgens is het e-mailadres succesvol geïnstalleerd, je kan het e-mailadres nu direct gebruiken!

Windows Mail is klaar voor gebruik