JVH hosting Kennisbank E-mail E-mail instellen op Mac OS (Apple Mail)

E-mail instellen op Mac OS (Apple Mail) Print

• Mac OS (Mail), E-mail instellingen Mac, Macbook e-mail, e-mail instellingen, mail, mail instellen, Apple, apple
  • 3

In deze handleiding leggen we je uit hoe je een e-mailadres instelt op het e-mailprogramma Mail op een MacOS.

Weet je de IMAP/SMTP gegevens niet? Klik dan hier.

Bij het instellen van een e-mailadres kan je kortweg gebruik maken van twee protocollen (POP3 en IMAP). Beide protocollen hebben voor- en nadelen. In deze handleiding stellen we de e-mail in via het protocol IMAP.

Stappenplan

Indien je webhosting bij JVH hosting.nl hebt en een e-mailaccount reeds hebt aangemaakt, kun je dit aangemaakte e-mailaccount toevoegen aan de Mail App voor Mac. De Mail App voor Mac zit standaard geïnstalleerd op iedere Mac computer (iMac/MacBook).

1. Nieuw e-mailaccount toevoegen

Open de Mail app voor Mac. Navigeer naar het hoofdmenu, klik op Mail > Voeg account toe...

Kies in het volgende scherm voor "Andere Mail-account..." en klik op "Ga door".

2. E-mailadres opgeven

Vul in het volgende scherm uw naam of e-mailadres, het e-mailadres in van het account die je hebt aangemaakt met wachtwoord. En klik op "Log in".

3. Serverinstellingen opgeven

Nu kom je in het scherm waarin je alle servergegevens moet opgeven. Vul hier het volgende in:

E-mailadres Vul hier je e-mailadres in
Gebruikersnaam Vul hier je e-mailadres in
Wachtwoord Vul hier het wachtwoord van je e-mailaccount in
Type account IMAP
Server inkomende e-mail jvh.email
Server uitgaande e-mail jvh.email

Voer de gegevens in en let niet op de melding van "Controle van accountnaam of wachtwoord mislukt", klik op "Log in". Het account wordt nu toegevoegd.

4. Overige instellingen

Controleer of de instellingen juist staan via Mail > Voorkeuren, de tab Serverinstellingen.

Controleer mail instellingen in de Mail app voor Mac

Het kan zijn dat er voor de inkomend- en uitgaande server een poortnummer opgegeven moet worden. In dat geval kun je de volgende waardes gebruiken:

Inkomende instellingen (IMAP):

Gebruik SSL Ja
Serverpoort 993

Uitgaande instellingen (SMTP):

Gebruik SSL Ja
Serverpoort  465

Uw mail is nu klaar voor gebruik.

Handige handleidingen per e-mailprogramma

Binnen de helpdeskcategorie e-mail tref je alle e-mailgerelateerde handleidingen aan. Voor de veelvoorkomende e-mailprogramma’s hebben wij een aparte handleiding ontwikkeld.