JVH hosting Kennisbank E-mail Algemene e-mail instellingen

Algemene e-mail instellingen Print

• mail, instellingen, e-mailadres, instellingen e-mailadres, imap, pop3, webmail, outlook, windows mail, thunderbird, android mail, apple mail, Wachtwoord, Inloggen, smtp, jvh.email, inkomende mailserver, uitgaande mailserver, inkomende mailpoort, uitgaande mailpoort, e-mailserver, e-mailserver, microsoft outlook, jvh.email, e-mail instellingen, e-mailadres verifieren, inkomende mailserver, uitgaande mailserver, inkomende mailpoort, uitgaande mailpoort, smtp, mail instellen
  • 105

Wanneer je een e-mailadres instelt binnen een e-mailprogramma – ook wel cliënt genoemd – dan heb je gegevens nodig. Allereerst moet je een keuze maken tussen IMAP of POP3. We adviseren sterk om altijd gebruik te maken van IMAP en niet van POP3. POP3 is inmiddels verouderd. Toch leggen we beiden varianten uit, omdat veel klanten de bestaande mailboxen nog wel via de POP3 methode hebben gekoppeld en daarom moeten weten welke instellingen je hiervoor dient te gebruiken.

Gebruik onderstaande e-mailinstellingen voor jouw mailbox:
Inkomende mailserver: jvh.email
Uitgaande mailserver: jvh.email

Inkomende e-mail poort: 993 (als je mailprogramma gekoppeld hebt via IMAP) met beveiliging over SSL
Inkomende e-mail poort: 995 (als je mailprogramma gekoppeld hebt via POP of POP3) met beveiliging over SSL

Uitgaande e-mail poort: 465 (zowel voor imap als voor pop of pop3) met beveiliging over SSL

Gebruikersnaam is het volledige e-mailadres en het wachtwoord is het wachtwoord van de mailbox.

In onderstaande video kun je zien:
  • hoe je binnen Microsoft Outlook een e-mailadres instelt via IMAP
  • hoe je binnen Microsoft Outlook een e-mailadres instelt via POP3
  • welke gegevens je moet gebruiken voor de inkomende mailserver
  • welke gegevens je moet gebruiken voor de uitgaande mailserver
  • welke poorten je moet gebruiken voor POP3
  • welke poorten je moet gebruiken voor IMAP
  • welke poorten je moet gebruiken voor SMTP/uitgaande e-mail
  • wat het verschil is tussen pop3 of IMAP
  • hoe je kunt inloggen op de webmail omgeving: https://jvh.email/

Als je wilt weten hoe je een nieuw wachtwoord aanmaakt voor een mailbox, of hoe je een nieuw e-mailadres aanmaakt dan kun je het beste de video in dit artikel bekijken: E-mailadressen beheren (wachtwoord aanpassen)

E-mail Poorten

De verschillende mail server adressen kun je vrijwel altijd vinden bij je eigen e-mailprovider. Men geeft daar vaak ook aan welke poorten je moet gebruiken, maar wat houden die poorten nou precies in en waar dienen ze voor?

We nemen de veelgebruikte poorten eens door:

IMAP (inkomende e-mail)

Het Internet Message Access Protocol synchroniseert alle e-mail met de mailserver. We raden je sterk aan om deze optie te gebruiken.

• Poort 143: De standaard poort zonder een versleutelde verbinding. Het is ook niet aangeraden om deze poort te gebruiken.
  • Poort 993: Deze poort is geschikt voor een versleutelde IMAP verbinding. Dit is veilig en ook aangeraden te gebruiken. (geadviseerde methode)
  • IMAP inkomende mailserver: jvh.email

Inkomende e-mailserver (IMAP)

Onderdeel Waarde Voorbeeld
Protocol Hier kies je voor IMAP (aanbevolen!) IMAP
Inkomende mailserver Hier vul je onze e-mailserver in. Dat is jvh.email jvh.email
Gebruikersnaam Hier vul je het volledige e-mailadres in.
Wachtwoord Hier vul je het wachtwoord in van bovengenoemd e-mailadres. Wachtwoord
inkomende poort & verbinding Hier vul je port 993 in en beveiliging over SSL bij verbinding Poort: 993 Beveiliging: SSL

Inkomende e-mailserver (POP/POP3)

Onderdeel Waarde Voorbeeld
Protocol Hier kun je voor POP/POP3 kiezen  POP
Inkomende mailserver Hier vul je onze e-mailserver in, dat is jvh.email  jvh.email
Gebruikersnaam Hier vul je het volledige e-mailadres in.
Wachtwoord Hier vul je het wachtwoord in van bovengenoemd e-mailadres. Wachtwoord
Inkomende poort & verbinding We adviseren om altijd gebruik te maken van de beveiligde verbinding.

Poort: 995 beveiliging: SSL

Poort: 110 beveiliging: geen

SMTP (uitgaande e-mail)

Het Simple Mail Transfer Protocol is bedoeld om e-mail te kunnen verzenden.

• Poort 25: Dit betreft de standaard poort voor SMTP, deze poort is onbeveiligd en dus niet versleuteld.
  • Poort 465: Deze poort is geschikt voor een beveiligde SSL verbinding en daarom ook versleuteld. (geadviseerde methode)
  • IMAP uitgaande mailserver: jvh.email

Uitgaande e-mailserver (IMAP)

Onderdeel Waarde Voorbeeld
Protocol Kies hier altijd voor onze server en dus niet je eigen Ziggo of KPN server maar gebruik jvh.email IMAP
Uitgaande mailserver Hier vul je onze e-mailserver in. Dat is jvh.email jvh.email
Gebruikersnaam Hier vul je het volledige e-mailadres in.
Wachtwoord Hier vul je het wachtwoord in van bovengenoemd e-mailadres. wachtwoord
Uitgaande poort & beveiliging Hier vul je port 465 in en SSL bij verbinding Poort: 465 Beveiliging: SSL

Onderstaande tool kan automatisch de IMAP / SMTP instellingen van jouw e-mailadres opzoeken. Deze gegevens kun je dan gebruiken bij het instellen van je e-mailadres op bepaalde apparaten of mailprogramma’s zoals bijvoorbeeld Microsoft Outlook, Apple mail, Windows mail etc.

Vul je domeinnaam in, dan krijg je van ons de juiste IMAP mailinstellingen

Om je e-mail in te stellen heb je natuurlijk ook je e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord nodig.
Controleer altijd eerst of deze combinatie klopt door in te loggen op jvh.email

Wachtwoord vergeten?

Stel dan eerst een nieuw wachtwoord in, volg dit stappenplan om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Handige handleidingen per e-mailprogramma

Binnen de helpdeskcategorie e-mail tref je alle e-mailgerelateerde handleidingen aan. Voor de veelvoorkomende e-mailprogramma’s hebben wij een aparte handleiding ontwikkeld.