Aanpassen PHP versie Print

• PHP versie aanpassen, PHP versie updaten, PHP versie, Hostingpakket, hosting
  • 3

Geregeld krijgen we de vraag; 'hoe log ik in op Plesk?'.

In dit artikel leggen we het even uit.

1) Log in op: mijn.jvhhosting.nl

2) Gebruik onze nieuwe zoekfunctie om snel het juiste hostingpakket te vinden:

Deze kan je vinden onder het kopje abonnementen. Klik erop om de gegevens van het hostingpakket te openen.

Je krijgt dan iets te zien als onderstaande:

3) Je kan op twee manieren inloggen op Plesk.

a) door te klikken op 'ga naar hostingomgeving':

of

b) door te klikken op onderstaande knop

That's it, daarna ben je ingelogd op Plesk en kan je van daaruit de dienst beheren zoals je in Plesk gewend bent.

PHP is een programmeertaal waar veel websites in worden gebouwd. Wordpress is een bekend voorbeeld.
Indien er een update (handmatig of automatisch) van de website-software plaatsvindt, kan dat consequenties hebben voor de PHP-versie van je website.

Indien de PHP-versie te verouderd is kunnen sommige pagina's of functies van uw website niet meer werken of een foutmelding vertonen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bekijk dus altijd goed jouw website-installatie. Wordpress geeft bijvoorbeeld altijd aan wat de minimale versie van PHP moet zijn om jouw website te laten werken. Bij een update van de software geeft Wordpress ook dmv een melding zelf aan als er een hogere versie van PHP nodig is. Het goede nieuws is dat je zelf een update van PHP kan doen.

Je gaat hiervoor naar de server-omgeving bij de provider waar je website draait voor een update. Heb je een hostingpakket bij JVH hosting, log je in op je klantscherm. Je gaat naar de optie  "Hosting' in het linkermenu en klikt op de betreffende website. Vervolgens krijg je onderin een rode knop die verwijst naar de serveromgeving (Plesk). Een van de icoontjes die je dan te zien krijgt is voor PHP Settings. Indien de huidge PHP-versie oud is zal dit vermeld staan met 'Outdated'.

Klik op PHP Settings en verhoog naast het kopje PHP support de versie. Zie je hiervoor geen optie? Dan kan het zijn dat je niet de goede rechten hebt. Mail in dat geval naar info@jvhhosting.nl