JVH hosting Kennisbank Hosting & SSL SSL Proof: heb ik geen mixed content?

SSL Proof: heb ik geen mixed content? Print

• 1

Om informatie over een beveiligde verbinding te tonen (SSL-certificaat) moet de inhoud van jouw website ook veilig zijn. Er mag dus geen sprake zijn van mixed content.
Je kunt dat controleren door eerst 'handmatig' je domeinnaam over HTTPS te benaderen. Controleer tevens of je jouw webruimte correct hebt ingesteld voor SSL.

Vervolgens kan je om mixed content te verwijderen de volgende stappen doorlopen.
1. Log in op het dashboard van je Magento-appplicatie;
2. Klik links in het menu op 'Stores' en daarna op 'Configuration';
3. Klik in het kader 'General' op 'Web' en klik op 'Base URLs';
4. Zorg dat in het veld achter 'Base URL' je domeinnaam met 'https' ervoor staat;
5. Klik op 'Base URLs (Secure)';
6. Zorg dat in het veld achter 'Secure Base URL' je domeinnaam met 'https' ervoor staat;
7. Wijzig de instelling bij 'Use Secure URLs on Storefront' en 'Use Secure URLs in Admin' naar 'Yes';
8. Klik bovenaan op 'Save Config';
9. Ga naar 'Cache Management' en leeg de betreffende caches die Magento aangeeft;
10. Als je nu jouw domeinnaam bezoekt, dan zul je zien dat het standaard over HTTPS gaat.

Meer informatie kan je hierover terugvinden op de website van Magento.