Heb jij een Snelsite dan heb je weinig tot geen last van mixed content. Mochten er toch problemen zijn dan kan je het beste contact met ons opnemen.
Heb je een website ergens anders laten bouwen of zelf, dan kan je via Firefox en Google Chrome onbeveiligde content makkelijk traceren, waarna deze in de code van de website kan worden aangepast naar beveiligde content. De nodige stappen om de onbeveiligde content via een van deze browsers te achterhalen beschrijven we hier.
Firefox
Start Firefox op en navigeer naar de pagina die je wilt controleren. Open de Console. Dit kan door te klikken op F12 of CTRL + Shift + i. Eventueel kan dit ook door te klikken op Alt en vervolgens te gaan naar Extra -> Webontwikkelaar -> Hulpmiddelen in-/uitschakelen. Klik vervolgens op de knop Console en zorg ervoor dat alle knoppen behalve de knop Beveiliging zijn uitgeschakeld. Firefox toont vervolgens direct alle onbeveiligde links.
Noteer de gevonden resultaten, bijvoorbeeld door deze te copy/pasten naar een tekstdocument, en voer de nodige aanpassingen door in de code van je website.
Google Chrome
Start Chrome op en navigeer naar de pagina die je wilt controleren.
Open de Console. In Chrome open je deze door te klikken op F12 of CTRL + Shift + i. Je kunt deze ook openen door te klikken op de menu knop naast de adresbalk en te gaan naar Tools en hier te klikken op Developer Tools. Indien deze niet direct wordt geopend klik je in de zojuist geopende werkbalk op de knop Console. Chrome markeert zelf al onbeveiligde content op een beveiligde pagina.
Noteer de gevonden resultaten, bijvoorbeeld door deze te copy/pasten naar een tekstdocument, en voer de nodige aanpassingen door in de code van je website.