JVH hosting Kennisbank Hosting & SSL Hoe wijzig ik mijn FTP-gegevens?

Hoe wijzig ik mijn FTP-gegevens? Print

• 3

FTP staat voor File Transfer Protocol. Hiermee kun je data opgeslagen op jouw lokale computer uitwisselen met wat opgeslagen staat in jouw hostingpakket bij JVH hosting. Vaak heeft een webbouwer FTP-gegevens nodig om jouw website in te richten.
Om verbinding te maken met de server heb je doorgaans de volgende gegevens nodig (voorbeeld FileZilla FTP programma):

Voorbeeld FileZilla

Om in te loggen in jouw hosting heb je de volgende gegevens nodig:

• Host: dit is de naam van de server. Bijvoorbeeld web12.movenext.nl. Je kan ook het IP-adres van de server gebruiken om verbinding te maken.
  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord

Welke hostnaam jouw hostingpakket heeft kun je vinden door naar je hostingpakket te gaan binnen mijn.jvhhosting.nl. Zoek- en open je hostingpakket. Onder de tab hostinginformatie staat de servernaam en ook het IP-adres.

Je kan voor FTP connecties ook het IP-adres van de server gebruiken wat dit IP-adres is, kan inzien bij je hosting informatie in mijn.jvhhosting.nl, maar je kan het ook hier opvragen: https://dns-checker.jvh.software/.

Vul je website in en klik op zoeken. Het IP-adres dat je terugkrijgt kan je gebruiken als host binnen je FTP programma.

De gebruikersnaam en wachtwoord wijzig je door middel van de volgende stappen:

• Log in op mijn.jvhhosting.nl
  • Klik op 'abonnementen -> hosting' aan de linkerkant
  • klik op de website die je nodig hebt jouwdomein.nl of gebruik de overkoepelende zoekfunctie rechtsbovenin

detailpagina menu.png

• Klik onderaan op "FTP-toegang"

• Klik vervolgens op de 'FTP-gebruiker aanmaken' knop en maak een FTP-gebruiker aan.

Deze gegevens kun je vervolgens binnen een FTP-programma gebruiken om verbinding met de server/je hostingpakket te maken.

Je kan hier bijvoorbeeld Filezilla voor gebruiken.

Je kunt ook inloggen op het Plesk webbeheersysteem.

Klik dan op de knop 'Plesk' op de beheerpagina van je webhostingpakket.

Daar kan je ook FTP gegevens wijzigen en nieuwe gebruikers aanmaken.

Ook kun je daar gebruik maken van een bestandsbeheersysteem/file-manager welke rechtstreeks is verbonden met jouw hostingpakket.