JVH hosting Kennisbank E-mail Out-of-office / auto reply instellen e-mailadres

Out-of-office / auto reply instellen e-mailadres Print

• out of office, Automatische reply, auto reply, automatisch antwoord, afwezigheidsmelding, afwezigheidsmail, afwezigheidsbericht
  • 3

Optie 1: afwezigheidsbericht instellen via de webmail op: jvh.email

Je bent niet altijd bereikbaar of soms wil je ook niet altijd bereikbaar zijn per mail. Dan is het instellen van een auto-reply handig. Dit is eenvoudig zelf te regelen door in te loggen op de webmail.
Log in op: https://jvh.email/ en ga dan naar instellingen -> afwezigheidsbericht.

In onderstaande video leggen we uit hoe je via de webmail op jvh.email een out-of-office reply kunt instellen voor een mailadres waarmee je bent ingelogd.

Optie 2, je kan het ook via de hostingserver (Plesk) instellen

1) Log in op: https://mijn.jvhhosting.nl/

2) Zoek via onze recent gelanceerde zoekfunctie het hosting of e-mailpakket op waar je de auto-reply voor wilt instellen.

3) Klik op het hosting of e-mailpakket. Dan kom je op een scherm als onderstaande. Daar klik je op 'Ga naar de hosting omgeving (Plesk).
Dit staat links bovenaan onder het kopje 'in één klik inloggen'

4) Als je dit hebt gedaan, dan wordt je direct ingelogd op de juiste server en ga je naar de Plesk beheeromgeving.

Daar kun je onder het kopje e-mail (linker menu e-mail even aanklikken) de actieve mailadressen inzien.

Voorbeeld:

Als je dan op een mailadres klikt en dan op het tabje 'auto reply'. Dan kan je daar zelf per e-mail een out-of-office reply instellen.
Bijvoorbeeld voor een bepaalde periode of voor onbepaalde tijd. Zie:

That's it,

Succes,