JVH hosting Kennisbank E-mail ManageSieve spamfiltering in webmail: jvh.email

ManageSieve spamfiltering in webmail: jvh.email Print

• spamfiltering, spam, filter, spamfilter
  • 59

Spamfiltering is een cruciaal onderdeel van effectief e-mailbeheer, vooral in een professionele omgeving. Plesk biedt een krachtig hulpmiddel genaamd ManageSieve, waarmee gebruikers e-mailfilters direct op de mailserver kunnen maken en beheren. Deze handleiding leidt je door het proces van het instellen van spamfilters met ManageSieve in Plesk binnen onze webmail.

Stapsgewijze handleiding voor het instellen van spamfilters

1. Toegang tot spamfiltering in onze webmail via jvh.email

Log eerst in op je e-mailadres via onze webmail door te gaan naar: https://jvh.email/. Navigeer vanaf het hoofdscherm naar je e-mailinstellingen, waar je de optie voor SpamFiltering vindt.

Ga naar instellingen -> filters -> nieuw

2. Maak een nieuw filter aan

Klik op de knop "Nieuw" om een nieuw filter aan te maken. Dit opent een nieuw venster waar je de filterregels kunt definiëren.

3. Definieer de filtervoorwaarden

In dit venster kun je de voorwaarden voor je filter instellen. Kies bijvoorbeeld "Onderwerp" uit het dropdown-menu en stel de conditie in op "bevat". Voer vervolgens het woord of de zin in die je wilt filteren, zoals "spam" of "ongewenste e-mail".

4. Kies de filteractie

Selecteer wat er moet gebeuren met e-mails die aan de voorwaarden voldoen. In dit geval kun je kiezen voor "Verplaats bericht naar" en vervolgens "Spam" of "Prullenbak" uit het dropdown-menu selecteren.

5. Sla het filter op

Klik op de knop "Opslaan" om het filter te activeren. Het nieuwe filter zal nu automatisch alle inkomende e-mails die aan de opgegeven voorwaarden voldoen, verplaatsen naar de door jou gekozen map.

Tips voor effectieve spamfiltering

• Regelmatig bijwerken: Controleer en actualiseer je filters regelmatig om nieuwe vormen van spam te onderscheppen.
  • Meerdere voorwaarden: Gebruik meerdere voorwaarden om filters specifieker te maken en false positives te verminderen.
  • Whitelist belangrijke afzenders: Voeg belangrijke e-mailadressen toe aan een whitelist om te voorkomen dat legitieme e-mails als spam worden gemarkeerd.

Met deze stappen kun je effectief spamfiltering instellen en beheren via ManageSieve in Plesk, waardoor je e-mailomgeving schoner en beter beheerd wordt.