JVH hosting Kennisbank Overige Browsercache van je smartphone of tablet legen

Browsercache van je smartphone of tablet legen Print

• Browsercache, cache, refresh, harde refresh, Browsercache smartphone, Browsercache tablet
  • 0

In deze handleiding lees je hoe je de browsercache van je smartphone of tablet kunt legen. Gebruik je een computer of laptop? Volg dan de handleiding Browsercache legen

Browsercache

Als je een website bezoekt, bewaart de browser een kopie hiervan op jouw apparaat. Wanneer je deze website voor een tweede keer opvraagt, kan je browser ervoor kiezen de lokale kopie nogmaals te weergeven. Daardoor zie je een wijziging in jouw website mogelijk niet direct terug. De verzameling opgeslagen websitebestanden noemen wij de browsercache (ook wel 'tijdelijke internetbestanden' genoemd). Door je browsercache te legen, zie je wel de meest actuele versie van je website.

Instructies per browser en besturingssysteem

Klik hieronder op jouw browser en het bijbehorende besturingssysteem. Je ziet dan een stappenplan voor het legen van de browsercache.

Android-browser (Android)
Chrome (Android)
Chrome (iOS)
Firefox (Android)
Firefox (iOS)
Internet Explorer (Windows Phone)
Safari (iOS)
Samsung-browser (Android)

Android-browser (Android)

• Open de Android-browser.
  • Druk rechtsboven op de menutoets.
  • Ga naar 'Instellingen'.
  • Kies voor 'Privacy en beveiliging'.
  • Ga naar 'Cache wissen'.
  • Bevestig het verwijderen door op 'OK' te klikken.

Chrome (Android)

• Open Chrome.
  • Druk op de menutoets.
  • Ga naar 'Instellingen'.
  • Kies voor 'Privacy'.
  • Kies onderaan voor 'Browsergegevens wissen'.
  • Selecteer 'Cache' en 'Cookies en sitegegevens'.
  • Bevestig het verwijderen door op 'Wissen' te klikken.

Chrome (iOS)

• Open Chrome.
  • Druk rechtsboven op de menutoets.
  • Ga naar 'Privacy'.
  • Kies voor 'Cachegeheugen wissen'.
  • Bevestig het verwijderen door op 'Cachegeheugen wissen' te klikken.
  • Ga naar 'Cookies/sitegegevens wissen'.
  • Bevestig het verwijderen door op 'Cookies/sitegegevens wissen' te klikken.

Firefox (Android)

• Open Firefox.
  • Druk rechtsboven op de menutoets.
  • Ga naar 'Privacy'.
  • Kies onder het kopje 'Privégegevens wissen' voor 'Nu wissen'.
  • Vink 'Cookies & actieve aanmeldingen', 'Buffer', 'Offline websitegegevens' en 'Website-instellingen' aan.
  • Bevestig het verwijderen door op 'Gegevens wissen' te klikken.

Firefox (iOS)

• Open Firefox.
  • Druk rechtsboven op het getal dat het aantal actieve tabbladen aangeeft.
  • Open de instellingen via het tandwiel-icoon.
  • Kies voor onder het kopje 'Privacy' voor 'Privégegevens wissen'.
  • Vink 'Buffer', 'Cookies' en 'Offline websitegegevens' aan.
  • Bevestig het verwijderen door op 'Privégegevens wissen' te klikken.

Internet Explorer (Windows Phone)

• Open Internet Explorer.
  • Druk op de menutoets (···).
  • Ga naar 'Instellingen'.
  • Kies voor 'Geschiedenis verwijderen'.
  • Bevestig het verwijderen door op 'verwijderen' te klikken.

Safari (iOS)

• Open je instellingen.
  • Kies voor 'Safari'.
  • Kies onderaan voor 'Wis geschiedenis en websitedata'.
  • Bevestig het verwijderen door op 'Wis geschiedenis en data' te klikken.

Samsung-browser (Android)

• Open de Samsung-browser.
  • Druk rechtsboven op de menutoets.
  • Ga naar 'Instellingen'.
  • Kies voor 'Privacy'.
  • Kies voor 'Persoonlijke gegevens verwijderen'.
  • Vink 'Buffer', 'Cookies' en 'Offline websitegegevens' aan.
  • Bevestig het verwijderen door op 'Gereed' te klikken.