JVH hosting Kennisbank E-mail Ik ontvang een mail van ICANN, wat moet ik hiermee?

Ik ontvang een mail van ICANN, wat moet ik hiermee? Print

• ICANN, Request for e-mail address verification, e-mail instellingen, e-mailadres, e-mailadres verifieren, domeinnaamhouder verifieren
  • 1

ICANN is de non-profit organisatie achter domeinextensies. De ICANN stuurt jaarlijks e-mailberichten naar de domeinnaamhouder ter controle. Dit kunnen e-mails zijn om het e-mailadres van de eigenaar van een domeinnaam te kunnen verifiëren.

Wanneer je een e-mail hebt ontvangen met als onderwerp 'Bevestiging van uw e-mailadres is noodzakelijk' dan is dit geen spam of phishing. Het verzoek komt naar aanleiding van een aantal nieuwe regels van Internet ICANN (Corporation for Assigned Names and Numbers), een organisatie die betrokken is bij regelgeving omtrent het Internet. Het wordt namens ons verstuurd aan jou. Het doel van het bericht is namelijk verificatie van het contactadres van de domeinregistratie, daarom is het van belang om aan dit bevestigingsverzoek te voldoen. Voor het behoud van uw domeinregistratie is het zelfs noodzakelijk. Mocht u in het vervolg twijfelen wat te doen met dergelijke mailtjes, stuur ze gerust even door naar info@jvhhosting.nl

Zo dient het e-mailadres van de eigenaar dus geldig en actief te zijn. Een dergelijke e-mail ziet er zo uit:

Onderwerp:

Request for e-mail address verification

image.png?id=62019&token=d9c234a50eb38c712969060eaebb4133

Het is hierbij de bedoeling dat je op de link klikt, dit kun je doen. Deze is veilig.

Dan kom je op een website van registrar.eu, ook deze is veilig.

image.png?id=62051&token=55c30386f94423a21260617daeb6db72

Je moet dan op de groene knop 'verify email' klikken.

Daarna krijg je een melding als deze te zien:

image.png?id=62052&token=aca6eb55084768b9b8bfe937af24ebe8

Als je deze melding te zien krijgt is de verificatie gelukt en zou de blauwe melding in het klantportaal op mijn.jvhhosting.nl weg moeten zijn:

image.png?id=62053&token=0e61a5c482f95d48d1e74e7990bf0070