JVH hosting Kennisbank Hosting & SSL Hostingstatistieken inzien en mijn hostingverbruik / overgebruik bekijken

Hostingstatistieken inzien en mijn hostingverbruik / overgebruik bekijken Print

• overgebruik, factuur gekregen voor overgebruik, hostingstatistieken, statistieken, verbruik, hostingverbruik, kosten overgebruik
  • 3

Wanneer je meer data verbruikt op onze server dan de afgesproken hoeveelheid binnen jouw webhostingpakket, is er sprake van overgebruik. Voor overgebruik moeten wij helaas extra kosten in rekening brengen.

Dat komt omdat wij rekenen met een bepaalde datacapaciteit per klant. Indien je over de afgesproken ruimte heen gaat, zal dat ten koste gaan van de ruimte van andere klanten.

Wil je weten wat jouw overgebruik is, data verwijderen of wil je je pakket aanpassen, dan kan je dit via mijn.jvhhosting.nl snel bekijken en regelen.

Overgebruik-mail
De schijfruimte is een optelling van de website, database en emailbox. Wij meten dit op de laatste dag van de maand. Als je het voor deze dag opschoont, brengen wij niets in rekening. Is opschoning niet mogelijk dan adviseren wij om het pakket te upgraden. Vaak is dat voordeliger dan nacalculatie.

Waar bestaat mijn overgebruik uit
Binnen de serveromgeving kan je zelf kijken waar de meeste ruimte gebruikt wordt. Vaak wordt dit veroorzaakt door veel verkeer/ bezoekers op jouw website. Dat is natuurlijk heel positief. Een andere oorzaak kan zijn dat er meerdere emailboxen zijn en dat er maar eentje gebruikt wordt. Hierdoor blijft de andere emailbox vol staan met ongelezen mail. Ook kunnen er bijvoorbeeld te zware afbeeldingen op de websites staan etc.
Doorloop de volgende stappen om jouw overgebruik te bekijken:

• Log in op mijn.jvhhosting.nl
  • Ga naar abonnementen-> hosting en zoek het pakket waarvan je het overgebruik wilt weten
  • Druk op het pakket en scrol naar beneden en klik op "Server beheeromgeving Plesk"(zie afbeelding)Plesk omgeving knop mijnjvhhosting

• In het linkermenu kan je klikken op Statistics. Vervolgens krijg je een overzicht van statistieken per onderdeel over jouw datagebruik op dat betreffende domein.

Statistics plesk

Schijfruimte:

• Schijfruimte die wordt gebruikt door de volgende bestanden en mappen in het abonnement:

Websites
E-mailaccounts
Databases
Logboeken
Back-ups

Vaak zijn groeiende mailboxen de boosdoener welke door de jaren heen eigenlijk altijd groter worden en nagenoeg nooit kleiner worden tenzij je flink opschoont.

Als je bij de statistieken ziet dat het grootste gedeelte in gebruik is door e-mail, kun je eventueel nog inzien welke e-mailboxen verantwoordelijk zijn voor deze opslag.

Klik dan in het linkermenu op de tab mail. Je krijgt dan een lijst van jouw mailboxen te zien i.c.m. de hoeveelheid ruimte ze in beslag nemen.

Dataverkeer:

• Het dataverkeer heeft betrekking op verkeer gebruikt door FTP-, web- en e-mailservices tijdens de huidige maand.

FTP-veld toont de informatie over de totale grootte van bestanden die zijn overgedragen van en naar het abonnement via het bestandsoverdrachtsprotocol.

HTTP-veld toont de informatie over de totale hoeveelheid gegevens die van al uw websites is verzonden via het HTTP-protocol, dat wil zeggen, opgehaald door webbrowsers.

POP3/IMAP-veld toont de totale hoeveelheid gegevens die is ontvangen door alle e-mailaccounts onder uw domeinen.

Het SMTP-veld toont de totale hoeveelheid gegevens die is verzonden door alle e-mailaccounts onder uw domeinen.

3. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Data transfer statistics om een ​​rapport te bekijken over de hoeveelheid dataverkeer binnen het pakket is gebruikt. Je kan dit ook terugzien voor eerdere maanden door bovenin op de dropdown te klikken en van maand te wisselen.

Houd er rekening mee dat, afhankelijk van het verbruik, eventueel oververbruik in rekening gebracht kan worden.

Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen wat ruimte vrij te maken:

• Verwijder alle onnodige en/of verouderde bestanden die zijn opgeslagen in de map httpdocs.
  • Verwijder verouderde e-mails.
    • Maak eerst een back-up in je mailprogramma en sla deze op een veilige plek op.
    • Begin daarna pas met opruimen of verwijderen. Het zou zonde zijn als je per ongeluk mails verwijderd die je wilt behouden.
  • Verwijder verouderde back-upbestanden (alleen van toepassing als je zelf handmatig via de Plesk webserver back-ups hebt gemaakt van bijvoorbeeld je website. Onze server back-ups tellen uiteraard niet mee voor de data van je pakket).
  • Verwijder onnodige databases. Zie de sectie Websitedatabases voor meer informatie.
  • De grafiek Schijfruimtegebruik door services geeft weer hoeveel ruimte wordt ingenomen door website-inhoud, e-mails, back-ups, logboeken en databases. Het is logisch om aandacht te besteden aan de services die de meeste schijfruimte gebruiken.

Houd er rekening mee dat e-mail doorgaans altijd groeit en je pakket dus eigenlijk altijd groter wordt. In dat geval is het beter om te upgraden naar een groter pakket.

Upgraden hostingpakket

Besluit je vervolgens jouw hostingpakket te upgraden dan is dat mogelijk om zelf te regelen binnen mijn.jvhhosting.nl. Je kan de onderstaande stappen volgen:

• Log in op mijn.jvhhosting.nl
  • Klik in het linker menu op Abonnementen-> Hosting  (mocht je meerdere website hebben) dan vervolgens op de betreffende website.
  • Vervolgens zie je een oranje knop met "product wijzigen" Druk hierop en kies het gewenste productProduct detail

Mocht je er toch overheen gaan dan kost overgebruik € 2,00 per 1GB per maand.